Primii pași de la instantaneu la fotografie - curs foto în 2 acte, cu Miluta Flueras

Imagini

Informații

Data: 11 - 12 Iunie 2022

Descriere

Primii pași de la instantaneu la fotografie - curs foto în 2 acte
Structură curs: 2 ședințe a 7 ore (cu pauze)
Suport curs: în format digital
Preț: 750 lei (se plateste avans de 50% la rezervarea locului si 50% la sedinta nr. 1).
Rezervarea se face aici: https://tinyurl.com/CursFotoOra0
Locatie: Galeria Ora0, str. de Mijloc 133
 
Descriere:
Aspiratia cursului este aceea de a oferi participanților un răspuns practic întrebării „Cum să fotografiezi absolut orice?” Ori de câte ori vă veți afla fie în mijlocul naturii, fie într-un spațiu urban sau, pur si simplu, veți fi martorii unor evenimente memorabile, stăpânind aceste fundamente ale fotografiei, momentul în care veți apăsa declanșatorul se va transforma dintr-un proces mecanic de surprindere a realității înconjurătoare, într-un parteneriat creativ și plin de satisfacții dintre cameră și fotograf. Acest curs este doar un prim pas.
Adresându-se atât începătorilor, cât și fotografilor entuziaști, cursul își propune sa expună și să dezvolte două componente majore : în primul rând, aprofundarea elementelor de tehnică și artă fotografică - un studiu intensiv al fundamentelor fotografiei și al elementelor de compozitie, aducând în discuție diferite stiluri fotografice, iar în al doilea rând, procesarea profesională a imaginilor în Adobe Photoshop și Adobe Lightroom.
Structura curs:
Ședința 1 - Fundamentele fotografiei
• Ce este fotografia? (procesarea imaginii, calitatea imaginii, principiile digitalului, operații pe imagine, utilizarea fotografiei, comparație între ochi și cameră, percepție vizuală)
• Fundamentele luminii. (tipuri de surse de lumina, proprietățile luminii, calitatea luminii, contrast, bazele fotometriei, lumina si expunere, spectru, înregistrarea culorilor, culoare)
• Camera(controlul camerei, construcție, aparate foto (rangefinder, fără oglindă și SLR), camere foto cu vizor electronic, camere foto de format mediu, focalizarea manuală, autofocus, cum funcționează un sistem de autofocus, timpi scurți de expunere, timpi lungi de expunere, cum funcționează obturatorul, profunzime de câmp, diafragma, efectele diafragmei, caracteristicile camerei foto digitale, măsurarea expunerii, stabilizarea camerei, echipament foto)
• Captarea luminii.(film vs. senzor, captarea culorii, măsurarea expunerii, tehnici de expunere, captarea imaginii digitale, lucrul în lumina slabă, captarea digitală a culorii, lucrul cu formatele senzorului)
• Utilizarea obiectivelor.(obiectivele fotografice, manipularea obiectivelor, specificațiile obiectivelor, obiectivele de zoom , zoom de la normal la wide, zoom-uri lungi, formule pentru obiective, obiective super angulare, obiective normale, aberații, obiective pentru macro, distanta focala medie/lunga, analiza:lucrul cu obiectivele, obiective cu focală foarte lungă, obiective specializate, claritatea imaginii, optimizarea performanțelor obiectivelor, filtre de ajustare a luminii, filtre pentru efecte speciale și corecții, mișcările camerei, analiza:lucrul cu mișcarea, fotografia panoramica, fotografia în condiții dificile)
Ședința 2 - Relația fotografiei cu lumina
Elementele luminii
• Înțelegerea celor 3 elemente ale expunerii: ISO, diafragma și timp de expunere)
• Lucrul cu temperatura de culoare (despre Kelvin, cum să vezi culoarea, lumini fluorescente)
• Setarea balansului de alb (cum afectează balansul de alb temperatura de culoare, ce reprezintă simbolurile pentru balansul de alb?, cum afectează schimbarea balansului de alb imaginea, utilizarea blitzului, utilizarea balansului de alb automat, schimbarea balansului de alb în computer, RAW sau JPG?)
• Utilizarea contrastului pentru crearea unei stări (interval de contrast, lucrul cu contrastul, contrast ridicat și contrast scăzut)
• Lucrul cu calitatea luminii (Cum sa definim diverse tipuri de lumina, lumina puternică, lumina slaba, culoarea în lumina)
Înțelegerea rolului echipamentului
• Camere compacte vs. camere SLR
• Măsurarea luminii în camera
• Blitzul camerei (blitzul incorporat, blitzul extern și accesorii)
• Iluminatul de studio și accesorii (blitzuri de studio, accesorii, trepiede, cabluri de declanșare, parasolare)
Lucrul cu lumina
• Învață să măsori lumina (lucrul cu forma și umbra, cum sa te folosești de direcția luminii, lumina frontala, lumina laterala, lumina din spate, lupta cu flare-urile)
• Setarea expunerii pentru fotografia de interior
• Observarea contrastului in interioare
• Lucrul cu lumina provenită de la ferestre (calitățile luminii de fereastră, lumina directă, lumina difuzata, interioare, combina lumina zilei cu cea de la blitz, combina lumina zilei cu luminile de interior)
Ședința 3 - Compoziție & Editare
Elemente de compoziție
• Unelte; ce este compoziția?; dezvoltarea ochiului critic; punct de fuga; linie; textura; forma; lumina; mișcare; perspectiva; obiecte; locuri; oameni; viziunea de ansamblu; încălcarea regulilor;cum să gândești ca un artist.
• Dinamica in cadru; forma cadrului; alipire si extindere; decupare; umplerea cadrului; amplasare; împărțirea cadrului; orizont; cadru în cadru; contrast; percepția formelor; echilibru; tensiune dinamica;ritm; perspectiva și adâncime; pondere vizuala; conținut slab și puternic;
Procesarea imaginilor
• Procesarea în camera, procesarea fișierelor RAW, tipuri de fișiere si utilizări, etape de procesare ale imaginilor, forma imaginilor, mărimea fișierelor, burning si dodging, balansul de culoare, conversii de la color la monocrom, clonare-duplicare-reparare, layere, moduri de combinare ale layerelor, efecte de camera obscura, bazele măririi clarității imaginilor
• Prezentarea Adobe LightRoom – importul imaginilor, evaluarea și sortarea imaginilor, retușarea imaginilor, folosirea instrumentelor de ajustare, conversia alb negru, folosirea preseturilor, exportul imaginilor.
Despre lector:
Miluță Flueraș (n. 1984, Onești) este un fotograf care a fost mereu fascinat de contemplarea experimentului în toate formele lui. Cunoscut în special datorită fotografiei de concert, Miluță are afinități în diverse zone ale fotografiei. A urmat cursurile de master ale Centrului de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității București, unde și-a cultivat și pasiunea pentru producția video, realizând în 2015 documentarul Insight. An Eye on Bucharest's Art Galleries. Autor a numeroase articole, workshopuri, expoziții, Miluță caută mereu să se reinventeze păstrând totuși o atracție către portret și atmosfera melancolică sau cinematică. Adesea, modul său de a fotografia devine poetic, capturând frumusețea în medii variate, căutând totodată să înglobeze elemente atipice. Printre proiectele sale preferate se numără: „Noises Within” (2013) – o incursiune în scenă muzicală underground din București, „MUZAHOLIC” (2014) – o serie de portrete care explorează relația subiectului cu muzica, „Outer Lights” (2016) – creații care explorează maparea imaginilor în portret și „Faces of Creativity” (2017) – portrete cu realitate augmentată pentru ilustrarea dualității trecut/viitor. In 2018, împreună cu alți doi fotografi, a pus bazele Asociației Stage Photo, a cărei misiune principală este promovarea fotografilor specializați în a fotografia artele spectacolului.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?