Ştiaţi că?

Imagini

Informații

Data: 14 Decembrie 2012 - 28 Februarie 2013
Telefon Informații: 0269 217 691

Descriere

De-a lungul timpului, omul nu a încetat să îşi aplece atenţia către natură, să observe şi să o analizeze astfel încât să poată învaţa lucruri noi şi să evolueze cu ajutorul ei. Prin observaţii a putut studia fenomene din natură, evoluţia acestora, transformările prin care trece planeta Pamânt, dezvoltarea organismelor, comportamentul acestora şi adaptările lor, precum şi multe alte aspecte din mediul înconjurator. Numeroasele informaţii obţinute în urma observaţiilor şi analizelor au putut fi adunate de-a lungul timpului, constituind subiectul lucrărilor ştiinţifice, al articolelor de studiu şi publicaţiilor de renume.

Toate acestea au ajutat la înţelegerea şi transmiterea mai departe a cunoştinţelor necesare pentru ca omul să poată evolua, devenind sursa de inspiraţie în confecţionarea de mecanisme automate, structuri cu eficienţă industrială ce imită sau preiau prin analogie performanţele fiinţelor vii. De asemenea, studiul naturii a dus la înţelegerea importanţei protejării mediului înconjurător şi conservarea acestuia mult mai bine şi mai sustenabil.

În jurul nostru trăiesc numeroase specii de organisme care prezintă o diversitate impresionantă. De aceea "fiecare specie ne poate învaţa ceva prin exemplul pe care îl dă pentru supravieţuire şi perpetuare şi, poate dincolo de acestea, prin misterul unei perfecţiuni greu de explicat şi al unei capacităţi de comunicare pe care încă n-am reuşi s-o descifrăm şi s-o înţelegem pe deplin.” (Dolfi Drimer).

Numeroase animale trăiesc doar în anumite medii unde au reuşit să se adapteze foarte bine, precum unele organisme mici care îşi petrec aproape tot timpul fixate într-un loc sau organisme microscopice care pot supravieţui multă vreme la temperaturi foarte ridicate, în stare uscată sau îngheţată, pe când altele sunt mult mai active şi mobile, dominând uscatul de la nivelul solului până în văzduh. În plus, animalele posedă şi îşi dezvoltă un comportament adecvat vieţii în habitat, comportament care constant evoluează şi este influenţat de cunoscuta selecţie naturală.

Expoziţia temporară Ştiaţi că? organizată de Muzeul de Istorie Naturală, secţie a Muzeului Naţional Brukenthal, este o invitaţie la observaţie în lumea animalelor, la analiza şi reflecţia asupra faptelor ştiute sau mai puţin ştiute ale acesteia. În această expoziţie sunt etalate moluşte, artropode, insecte, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, însoţite de texte care prezintă şi explică fapte mai puţin cunoscute despre acestea.

Piesele expuse fac parte din colecţiile Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?